Beveiliging algemene inkom appartementsgebouw

Een veilige algemene inkom voor een appartementsgebouw

Een vraag van elke week is hoe je een algemene inkom van een appartementsgebouw beter kan beveiligen. Hier zijn enkele doeltreffende oplossingen om die de veiligheid sterk verhogen zonder al te veel ingrijpende veranderingen.

Wat is het probleem?

In de meeste deuren is er enkel een elektrische sluitplaat voorzien waardoor de deur enkel sluit op de dagschoot. U weet wel , je belt aan en bij het openen met de parlofoon hoor je de sluitplaat los zoemen. Die dagschoot kan je in de meeste gevallen makkelijk achteruit duwen door een fijne schroevendraaier of flexibel stuk kunststof er tussen te duwen. Je geraakt binnen luttele seconden in de inkomhal en vanaf dan heb je vrij spel. In sommige gebouwen spreekt men af om de deur in nachtslot te draaien vanaf bv. 22.00h maar dan kan je ze niet meer openen met de video of parlofonie. Trouwens moet je er ook van bewust zijn dat er bij nacht vrijwel nooit in een appartement ingebroken wordt maar in 90% van de gevallen gewoon overdag. In onderstaande animatie kan u de werking bekijken van zulke situatie.

Wat kan je verbeteren?

Het belangrijkste is dat de deur steeds terug in nachtslot vergrendeling gaat na elke opening en dit kan op diverse manieren aangepast worden.

1) Een motorslot inbouwen

Er zijn diverse types motorsloten op de markt in enkel en meerpunts uitvoering. Deze sloten vergen wel wat aanpassingswerk en bekabeling en kunnen niet op alle deuren toegepast worden. Deze kan aangestuurd worden via de parlofonie. In het voorbeeld hieronder een Assa Abloy mediator slot.

2) Een opbouwmotor aan de binnenzijde van de deur

U kan een opbouw motorcilinder plaatsen aan de binnenzijde van de deur dewelke draadloos kan communiceren via een aparte module met de parlofonie. Dit slot kan werken op batterijen maar ook via een aparte voeding. Hiervoor werken wij meestal met een Flexeria motorslot met ABUS veiligheidscilinder.

 

Hoe geraak je zelf binnen?

Je kan in beide gevallen nog steeds met een sleutel de deur ontgrendelen maar er zijn ook andere en veiligere manieren om toegang te krijgen tot je algemene inkomdeur.

1) U werkt met een badge die je tegen een reader kan houden om je deur te ontgrendelen. Dit heeft als voordeel dat bij verlies van de badge deze kan geblokkeerd worden in het systeem. Bij verlies van sleutel in combinatie met onzekerheid dien je het slot en alle sleutels te vervangen. Badgesystemen kan je in on en offline uitvoeringen krijgen waardoor het erg belangrijk is om van in het begin de juiste keuze te maken. Een syndicus die aangesteld is kan met een online systeem a la minute badges wissen en aanmaken maar ook belangrijk is dat het systeem later uit te breiden valt naar slagbomen ,poorten en andere toegangen.

2) In de huidige moderne tijd kan je natuurlijk ook opteren om je slot te ontgrendelen via een smartphone. Hiervoor hebben wij diverse systemen in huis die gebruiksvriendelijk zijn en meestal in combinatie staan met een badgereader. TIP! Is uw parlo of videofoniesysteem oud en versleten maak dan gebruik van onze Intratone installaties dewelke alle features in zich hebben om deuren te openen vanop afstand via smartphone, met een badge of via een codeklavier. Deze installatie kan ook gecombineerd worden met een digitaal informatiebord.

Wat kost zulke beveiliging?

Wij komen graag naar u toe om deze systemen toe te lichten om nadien een exacte offerte op te stellen. Alles hangt af van het type deur en welk systeem van slot of openingsmogelijkheden u verkiest. Natuurlijk is het aantal bewoners ook een doorslaggevende factor naargelang de gekozen opties. Aarzel niet ons te contacteren of                       bel 014/21 37 00 om een afspraak te maken.

P.S. indien uw inkomdeur dermate oud en versleten is kunnen wij deze ook vervangen door een nieuwe moderne deur met eventueel een nieuw brievenbusgeheel.